Minisalpausselkä 2019

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Salpausselällä nähtiin muutama viikko takaperin maailman huiput, kun Lahdessa järjestettiin hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancup. Tänään Lahden urheilustadion täyttyi tulevaisuuden huipuista, kun samoilla laduilla hiihdettiin Minisalpausselkä. Kun huippu-urheilijat hioivat Lahdessa kuntoaan Seefeldin MM-kilpailuihin, niin suuri osa tämän päivän nuorista kilpailijoista valmistautuu ensi viikonloppuna Hollolassa kilpailtaviin Hopeasompa -kilpailuihin. Juuri Hopeasompa -kilpailuja varten kilpailuissa hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla saman mittaisia matkoja kuin ensi viikonloppuna tullaan nuorten SM-kilpailuihin rinnastettavissa kilpailuissa hiihtämään. 

Raikkaasta kilpailuissa oli mukana Norrbackan perhe. Parhaaseen sijoitukseen ylsi N8 sarjassa Iira-Nella ottamalla hopeaa. Pikkusisko Isla-Riina oli samassa sarjassa 11. N8 oli nuorin sarja näissä kilpailuissa ja Isla-Riinalla on vielä muutama vuosi aikaa kilpailla tässä sarjassa. Tyttöjen kilpailumatkana oli 1km. Roni-Eemil hiihti seitsemänneksi M14 sarjassa, jossa kilpailumatka oli 5km pitkä. 

Hopeasompa hiihdetään ensi viikonloppuna 9.-10.3. Hollolan Heinsuolla. Lauantaina hiihdetään klo 10 alkaen henkilökohtainen kilpailu vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina viesti perinteisellä hiihtotavalla klo 10 alkaen.  Yleisöllä on paikalle vapaa pääsy.

 

Tulokset:

N8 2. Iira-Nella Norrbacka 11. Isla-Riina Norrbacka

M14 7. Roni-Eemil Norrbacka