Maanantaina se alkaa!

Syksyn liikuntatunnit alkavat maanantaina sekä kilpurit-ryhmällä että yleisurheiluvalmennus-ryhmällä Vääksyn urheilukentällä. Tiistaina luvassa on niin telinevoimistelua, yleisurheilukoulua kuin suunnnistajien ohjattua salivuoroa.

     Suunnistajille on oma salivuoro, jossa syksyn aikana kehitämme sekä fysiikkaa että kestävyyttä lihaskuntoharjoittelulla, intervall-harjoittelulla, koordinaatio-harjoittelulla sekä suunnistustehtävillä. Ilmoittaudu siis mukaan! :)

    Keskiviikkona luvassa on pallopeli/juoksukoulua, telinejumppaa, kilpurit-ryhmää sekä kestävyys/fysiikkaryhmä nuorille sekä aikuisille. Torstaisin viikon viimeisenä ohjattuna päivänä luvassa on telinejumppaa, perheliikuntaa sekä yu-valmennusta. 

   Tunneilla luvassa liikunnan riemua, yhdessä tekemistä ja hikisiä hetkiä. Tässä vielä näet tuntikuvaukset kaikista tunneista. Jos innostuit meidän tunneista, ilmoittaudu mukaan https://asikkalanraikas.myclub.fi/login 

Perheliikunta 2-5v.

Perheliikunnassa lapsi ja vanhempi kokevat liikunnan ja yhdessä olon riemun. Jokaisella liikuntakerralla on oma teema. Lämmittelemme alkuun teeman mukaisesti leikkien ilman musiikkia tai musiikin kanssa, teeman mukainen osio sekä loppuleikki ja yhteinen lopetus. Lapset oppivat ryhmässä toimimista sekä muiden huomioimista. Vanhempien rooli liikuntakerroilla on esimerkin näyttäminen sekä lapsen innostaminen, avustaminen ja kannustaminen. Liikuntakerroilla sekä lapsi että vanhempi pääsevät nauttimaan liikunnasta ja yhdessä tekemisestä.

 

Yleisurheilukoulu 5-8v.

Yleisurheilukoulussa liikutaan monipuolisesti ja ennen kaikkea hauskaa pitäen. Ryhmän tavoitteena on kehittää motorisia perustaitoja (liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja) leikkien, pelien ja yleisurheilulajien avulla.  Jokaisella tunnilla lapsi pääsee juoksemaan, hyppimään ja pitämään hauskaa. Aloitamme syksyn ulkona, mutta ilmojen kylmetessä siirrymme sisälle.

 

Kilpurit 8-12v.

Kilpureissa harjoitellaan ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja ominaisuuksia. Kilpureihin tullaksesi ei vaadita aikaisempaa kokemusta yleisurheilusta. Hyvä asenne sekä innostus urheiluun ja yleisurheilun harjoitteluun riittävät. Kilpurit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa maanantaisin sekä keskiviikkoisin. Kilpurit jatkavat harjoittelua myös kesäkausina ja heitä kannustetaan osallistumaan kesän kilpailuihin. Toisaalta jos kilpailut eivät ole oma juttu, kilpailut eivät ole pakollisia. Harjoittelu aloitetaan yleisurheilukentällä, ja säiden kylmetessä siirrymme sisälle.

 

Pallopeli/Juoksukoulu

Tässä ryhmässä yhdistyvät juoksun riemu sekä vauhdikkaat pallopelit. Juoksun osalta liikutaan vauhdikkaasti leikkien ja juoksun saloja opetellen. Juoksukoulussa pidetään hauskaa erilaisten juoksuleikkien merkeissä, mutta samalla harjoitellaan juoksemisen eri osa-alueita koordinaatio-, lähtö- ja reaktioharjoituksilla. Juoksukoulussa kehittyvät nopeus, ketteryys ja kimmoisuus! Pallopelien puolella pelataan eri pallopelejä ja opetellaan niiden perustekniikoita ja sääntöjä. Palloilulajien lisäksi hauskaa pidetään erilaisten pelien ja pelisovellutusten parissa. Tutuksi tulevat niin koripallo, salibandy kuin norsufutis sekä monet muut lajit. Tärkeintä ryhmässä on hauskanpito! Tämä ryhmä on kätevä harrastus koulunpäivän jatkeeksi Anianpellon 1- ja 2-luokkalaisille. 

 

Telinejumppa 7-9v, 9-10v, 11-12v, 13-14v.

Telinejumppa-tunnilla taituroidaan eri telineillä ja harjoitellaan voimistelun temppuja. Ryhmissä opetellaan telineiden perustekniikoita turvallisesti. Tunnilla on aina alkulämmittelyosuus teeman mukaisesti, harjoitteluosuus sekä loppujäähdyttely/loppuleikki.  Telinevoimistelussa kehittyy kehonhallinta, ketteryys sekä voimaominaisuudet. Tärkeintä tunnilla on uusien taitojen ja temppujen opettelu hauskaa pitäen, ei niinkään kilpailun vaatimukset. Et siis tarvitse aikaisempaa kokemusta ilmoittautuaksesi tunnille.

 

Anianpellon koulun temppuilukerho 1-2lk

Temppuilukerhossa temppuillaan teeman mukaisesti joko välineitä käyttäen tai ilman välineitä. Jokaisella tunnilla on myös aikaa omille tempuille ja taidoille. Tunnilla on aina alkuverryttely, varsinainen harjoitteluosuus sekä loppuleikki tai loppujäähdyttely. Osallistuaksesi temppuilukerhoon tarvitset iloisen ja leikkisän mielen, mutta et välttämättä aikaisempaa kokemusta.

 

Yleisurheilu-valmennus 12-v+

Yleisurheilu-valmennus ryhmä on kutsuryhmä, jossa harjoittelevat jo tosissaan kilpailevat yleisurheilijat. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa; maanantaisin sekä torstaisin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, tekniikka sekä fysiikka osiosta ja loppujäähdyttelystä.

 

 

Kestävyys/fysiikkaryhmä 12v+ ja aikuiset

Harjoitukset tässä ryhmässä ovat kovatehoisia ja -tempoisia. Jokainen kuitenkin harjoittelee sen päivän kunnon mukaisesti. Tunti kehittää monipuolisesti kunnon eri osa-alueita, sillä teemme esimerkiksi porrastreenejä, Hiit-treenejä, circuit-harjoittelua yms. Käytämme siis tunnilla sekä oman kehon painoa että välineitä monipuolisesti. Joka tunnilla käydään kehon lihaksisto monipuolisesti läpi ensin lämmitellen, jonka jälkeen varsinainen harjoitusosio ja loppuun vielä jäähdyttelyt ja venyttelyt. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja kroppansa pilke silmäkulmassa.

Suunnistajien ohjattu salivuoro

Ohjatussa tunnin mittaisessa osiossa keskitytään pääasiassa fysiikkaharjoitteluun sekä juoksuharjoitteluun suunnistustehtäviä unohtamatta. Treeneissä tarkoituksena on harjoittaa kunnon eri osa-alueita ja kehittää kestävyyskuntoa. Loppu puoli tuntia on varattu pelailuun.